(As If) Using IR Lens

I’ve seen the photos using an Infra Red lens (oops, lens or filter? I’m not sure). It’s very awesome. Honestly, I really want to do that. But the problem is, I do not have the ability to buy those expensive trinkets.
So, I tried to edit using photoshop. The object was the picture of paddy field in the previous post. The result is not as beautiful as the original, but it’s okay.. yah, at least for me, it is very okay.. 🙂

———————————-

Aku pernah melihat hasil foto menggunakan lensa Infra Red (lensa atau filter? aku gak yakin). Sangat menyenangkan sekali. Hanya permasalahannya, aku tidak punya kemampuan untuk membeli pernik-pernik mahal seperti itu.
So, aku coba usreg-usreg pakai photoshop. Obyeknya adalah gambar sawah dari post sebelum ini. Hasilnya jelas tidak sedahsyat dibanding foto asli, tapi lumayanlah… Iya, setidaknya buat aku udah lumayan.. 🙂

Advertisements

15 comments

    1. kan beberapa post yang singkat2 kadang aku bikin bilingual…

      Itu semacam lensa, atau filter yang dipasang di lensa yang berfungsi mereduksi warna, atau something like that lah… coba deh Nita googling infrared photography.. mungkin gambar2nya bisa kasih penjelasan…

      Like

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s